Etusivu          Koiramme          Pentuja          Kasvatit          Meistä          Blogi      

Kesän 2019 pentue on syntynyt!

Päivitetty 09/2019

Pennut syntyivät 8.7.2019, kaksi urosta ja neljä narttua.
Kaikilla pennuilla on jo kodit ja uusi elämä omassa kodissa on lähtenyt kaikilla hyvin käyntiin.
Kiitämme kaikkia pentukyselijöitä kiinnostuksestanne pentuettamme kohtaan!

Maura - Dreamoor Diamond Dust

Maura koiranetissä

Synt.: 28.11.2016
Rek.nro: FI11001/17
Lonkat: C/B
Kyynär: 0/0
Olkapäät: terve, ei OC/OCD viittaavia muutoksia
Selkä: terve, LTV0
Silmät: ei perinnöllisiä silmäsairauksia 04/2019
Geenitestit: CEA, CL, TNS normal (perimän perusteella)
Säkä: 49 cm
Paino: 17 kg
Väri: mustavalkoinen

Harrastukset:
PK:
metsäjälki
TOKO: TK1, AVO1
Näyttelyt: ERI

Hemp - Cwmberwyn Hemp

Hemp kotisivut

Synt.: 01.01.2016
Rek.nro: ISDS343274
Lonkat: A
Silmät: ei perinnöllisiä silmäsairauksia 12/2018
Geenitestit: CEA, CL, TNS, IGS, SN, MDR1, GG normal
Säkä: 53 cm
Paino: 18 kg
Väri: tricolour
Harrastukset:
Paimennus:
Paimennus kotitilalla
Näyttelyt: V3 CACIB show Celje
Maura on luonteeltaan miellyttävä ja reipas 2,5-vuotias narttu. Sen kanssa harrastetaan aktiivisesti metsäjälkeä ja tokoa. Tokossa Maura kilpailee avoimessa luokassa ja jäljellä sille on tehty pohjia pennusta saakka. Maura starttaa PK-kisakentillä pentuprojektin jälkeen.

Maura on osoittanut olevansa laukausvarma, sillä ei ole muitakaan epämääräisiä pelkoja tai alusta-arkuuksia. Mauralla on vahva saalisvietti, se työskentelee tarmokkaasti ja on työskennellessään hiljainen. Maura on laumaviettinen ja mukavan ohjaajanöyrä, se on myös innokas ja motivoitunut työskentelijä. Maura ei ole reikäpää vaan mielummin hiukan harkitsevampi. Maura osaa säädellä hyvin omaa viretasoaan sekä rauhoittua.

Maura elää maaseudulla neljän koiran laumassa. Maura on vieraillut myös meillä vieraassa laumassa ja se on kaikenkaikkiaan helppo koira arjessa ja mukautuu hyvin uusiin tilanteisiin. Maura on sosiaalinen ja kiltti tapaus, se on myös kohtalaisen välinpitämätön kadulla vastaan kulkevia ihmisiä ja vieraita koiria kohtaan.

Mauralle valittu uros tulee täydentämään erinomaisesti Mauraa niin työskentelyominaisuuksien kuin ulkomuodonkin osalta. Urosvalinnassa olemme painottaneet terveyttä, etenkin lonkkien osalta, sekä monipuolisia harrastusominaisuuksia ja perusjärkevää luonnetta. Mauran sulhaseksi olemme saaneet Irlantilaista työlinjaista sukua olevan Itävaltalaisuroksen Cwmberwyn Hempin.

Hemp on sosiaalinen ja mutkaton perusuros, joka asuu maaseudulla tilalla, jossa se pääsee paimentamaan . Hempin paimennuskoulutus on vielä kesken, joten se ei ole vielä startannut paimennuskisoissa. Hemp on ääni- ja alustavarma uros, joka suhtautuu uusiin tilanteisiin rennosti. Se on sosiaalinen sekä ihmisiä, että muita koiria kohtaan. Hempillä on vauhtia lampailla mutta se ei käytä luonnostaan hampaita. Luonteeltaan hyvin miellyttävä ja ystävällinen uros, tulee toimeen uroslaumassa.
Mauran kuvat 1-2 ©Marja Peltonen, 3 ©Sanna Jääskeläinen
Hempin kuvat ©Angela Gaigg